Dzisiaj jest Piątek
110 dzień roku

OBYWATELSKI PARLAMENT SENIORÓW

Szanowne Koleżanki i Koledzy
   01 października 2015 roku o godzinie 11:00 odbyło się pierwsze posiedzenie Obywatelskiego Parlamentu Seniorów. To wydarzenie objęła patronatem marszałek Sejmu Małgorzata Kidawa-Błońska, zaś organizatorem posiedzenia była Sejmowa Komisja Polityki Senioralnej pod przewodnictwem posła Michała Szczerby.
   Pod poniższym linkiem możecie zapoznać się z programem Inauguracyjnego Posiedzenia OPS

Dokumenty:
Regulamin Obywatelskiego Parlamentu Seniorów
Sprawozdanie z 1-go posiedzenia OPS
Delegatami Fundacji "EMERYT" uczestniczącymi w obradach Obywatelskiego Parlamentu Seniorów byli:
- Zofia Niczke - Prezes Fundacji "EMERYT"
- Tadeusz Puczkowski - Przewodniczący Rady Fundacji "EMERYT"

Delegaci Fundacji EMERYT zgłosili udział w pracach
komisji d/s prawno-organizacyjnych. Plan pracy tej komisji
na rok 2016 przewiduje między innymi monitoring realizacji programu ASOS

Nasze stanowisko w sprawie realizacji rządowego programu na rzecz aktywności społecznej osób starszych.
   Zapraszamy seniorów jak również osoby im życzliwe do zapoznania się z przedstawionymi wyżej dokumentami i podzielenie się z nami swoimi uwagami i przemyśleniami. Zapraszamy do kontaktu w siedzibie Fundacji lub drogą interntetową za pośrednictwem formularza kontaktowego - Kontakt lub bezpośrednio na poczcie e-mail: seniorzy@fundacja-emeryt.org.
   Nasze przemyślenia w ważnych dla seniorów sprawach, jak również wypracowanie docelowego REGULAMINU procedowania Obywatelskiego Parlamentu Seniorów będziemy z Państwem konsultować drogą internetową na naszej stronie www.fundacja-emeryt.org/ops.php.

Warszawa, 10 lipca 2021 r.

Stanowisko Prezydium OPS w odniesieniu do petycji skierowanej przez Warmińsko-Mazurską Delegaturę OPS do Prezydenta RP Pana Andrzeja Dudy

Stanowisko prezydium wobec petycji Pana Pieczkina

Petycja do Prezydenta RP wysłana przez Aleksandra Pieczkina w imieniu Warmińsko-Mazurskiej Delegatury OPS:
Petycja do Prezydenta RP - zmiana ust. o osobach starszych

Strona Główna statut kontakt